Înverzire Urbană: Dialoguri Din Viitor La Conferința România Construiește

În cursul săptămânii trecute, am avut onoarea de a participa la cea de-a treia ediție a Conferinței „România Construiește”, un eveniment ce reunește actori importanți ai industriei construcțiilor pentru a discuta provocările și oportunitățile actuale din domeniu. 

CEO-ul Simacek, Noémi Karácsonyi, a abordat punctul nostru de vedere asupra unor tematici vitale, oferind o perspectivă aprofundată asupra direcțiilor pe care le anticipăm pentru evoluția industriei.

În cadrul prezentării sale, Noémi Karácsonyi a punctat tendința accelerată de urbanizare care a remodelat societatea în ultimele două secole. În 1800, doar 10% din populația globală era stabilită în zone urbane. În 2022, acest procent a ajuns la 60% și se estimează că va atinge 68% până în 2050. Prin urmare, se preconizează că numărul de locuitori din mediul urban va atinge impresionanta cifră de 6,7 miliarde.

Bazându-ne pe datele statistice, putem să transpunem necesitățile și preferințele rezidenților urbani în soluții bazate pe natură. Un exemplu reprezentativ este propunerea adusă de către Nature Based Solutions, care sugerează împădurirea urbană prin metode specifice: garantarea vizibilității a cel puțin trei arbori din fiecare locuință, acoperirea a 30% din fiecare sector urban cu vegetație și asigurarea accesului la cel puțin un parc public sau spațiu verde pe o rază de maximum 300 de metri.

Totuși, punerea în aplicare a acestor strategii presupune o colaborare activă între diverse entități, incluzând administrația locală, investitorii, comunitatea locală, specialiștii în domeniu și instituțiile de învățământ. În acest proces, momentul și metoda de introducere a conceptului de “verde” în discuție poate avea un impact major. Ideal, acesta ar trebui să fie integrat încă din etapele incipiente ale oricărui proiect pentru a asigura sustenabilitea și funcționalitatea spațiilor verzi.

CEO-ul Simacek România a concluzionat: “Avem 6,7 miliarde de oameni în orașele viitorului. Este responsabilitatea noastră colectivă să ne asigurăm că aceste orașe sunt locuri unde oamenii se pot conecta cu natura, chiar și în mijlocul urbanizării rapide. Înverzirea nu este doar o tendință, ci o necesitate pentru îmbunătățirea calității vieții cotidiene.”

La Simacek, ne angajăm să susținem această perspectivă, oferind soluții de înverzire urbană și administrare a facilităților care îmbină durabilitatea cu avansarea tehnologică. Ne mândrim cu devotamentul nostru pentru crearea și menținerea parteneriatelor pe termen lung, precum și cu garanția de 5 ani pentru serviciile noastre. Susținem cu tărie că metropolele viitorului trebuie să fie spații în care natura și tehnologia coexistă într-o simbioză armonioasă, iar eforturile noastre sunt îndreptate către realizarea acestei viziuni.

Discuțiile din cadrul conferinței “România Construiește” au subliniat importanța colaborării și comunicării între toți actorii implicați în procesul de înverzire urbană. Suntem recunoscători pentru toți cei care ne-au împărtășit părerile și experiențele lor și suntem nerăbdători să folosim aceste cunoștințe pentru a îmbunătăți și a inova prin tot ceea ce facem.

Vă invităm să rămâneți la curent cu activitatea noastră și să luați parte la dialogul privind un viitor mai ecologic și mai sustenabil. Suntem recunoscători pentru sprijinul constant pe care ni l-ați oferit și ne declarăm pregătiți să colaborăm în vederea transformării orașelor noastre în medii mai verzi pentru beneficiul tuturor.

Aceste teme vor fi abordate de către CEO-ul Simacek și la ediția din Craiova al Conferinței „România Construiește”. Pentru detalii despre acest eveniment și pentru înscriere puteți accesa link-ul.
https://romaniaconstruieste.ro/eveniment/craiova-2023-conferinta-regionala-romania-construieste/