Pandemia & Mediul de business

De la general la special

Lucrările generale de curățenie nu pot fi considerate ca fiind eficiente împotriva coronavirusului. În acest sens, lanțul care duce la instabilitate pornește de la un fals sentiment de securitate și pericol datorat procedurilor necorespunzătoare și neprofesioniste. Capitalul de imagine în fața propriilor angajați scade și lipsa forței de muncă se accentuează.

De aceea un serviciu de calitate recunoscut inclusiv de autorități și resimțit pozitiv de angajați e o dezinfectare în 3 pași:
1. Curățenia (se asigură astfel că dezinfecția va fi cât mai eficientă),
2. Pre-dezinfectarea (aplicarea unui agent pulverizat mecanic pe suprafață)
3. Dezinfectarea finală. Dezinfectarea pre și finală pot fi efectuate în mai multe moduri (de exemplu, pulverizare, nebulizare (ceață rece), termonebulizare sau tratament cu ozon).

În plus, la acești 3 pași se adaugă și alte acțiuni ce favorizează o dezinfecție completă:
• Utilizarea de dezinfectanți autorizați cu efect virucid (antivirali) la concentrația și cu durata de expunere indicate în fișa de securitate a dezinfectantului respectiv.
• Un proces-verbal privind agenții folosiți, tehnologia și procedurile de dezinfectare efectuate, toate conforme sistemelor de asigurare a calității ISO:9001, 14001 și OHS deținute de furnizor.

Reducerea concentrării personalului a fost prima și cea mai evidentă soluție pentru a readuce un sentiment de siguranță în urma crizei sanitare cauzată de virusul Covid-19.
În mai 2020, zf.ro estima că există clădiri de birouri unde media celor sunt prezenți fizic este de 10-15% , dar aceasta poate ajunge la 30-40% în alte spații. Astfel, s-a ajuns la schimbări evidente pentru menținerea activității. Angajatorii din spațiile comerciale și Office au investit în dezinfectanți și dezinfectare sau servicii profesionale de curățenie ca răspuns la îngrijorările angajaților aflați fizic la birou.
În aceste condiții, în domeniul industrial s-a înregistrat o creștere în primele şapte luni ale acestui an de 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, conform specialiştilor de la C&W Echinox, datorită în parte și creșterii segmentului e-commerce.

Siguranța a devenit principala noțiune a răspunsurilor profesioniste date în noile condiții. Este cunoscut deja faptul că productivitatea aduce normalitate și asigură baza siguranței. În același timp crește și eficacitatea, iar siguranța are la bază cunoașterea și încrederea.

La Simacek, duo-ul A ȘTII – A ACȚIONA pune bazele siguranței și aduce beneficii clienților în spațiile de care suntem responsabili. Mai mult decât atât, ne ghidăm după faptul că există studii de specialitate care fac legătura între un mediu de lucru ”sigur” și ”sănătos” care duce la productivitate ridicată și profit crescut.

Pentru a menține standardele de siguranță și continuitate, cererile pentru servicii de dezinfectare profesioniste au crescut vizibil în ultima perioadă, în special când a fost necesară o protecție împotriva coronavirusului în spațiul de lucru.

sursa foto:bursa.ro

Costuri, soluții și stabilitate

Costurile estimate în asigurarea climatului potrivit de lucru pot însemna cheltuieli, sau pot fi considerate investiții. În plus, tot ce știm despre eliminarea pericolului se schimbă de la o zi la alta. În acest context, SIMACEK ține pasul cu informațiile, cu directivele și normele la zi. Astfel, menținem siguranța clienților noștri zi de zi.

Știm că există mai multe proceduri de dezinfectare a aerului. De exemplu prin nebulizare – soluție de înaltă performanță pentru zone cu trafic intens, precum centrele comerciale, magazinele, birourile și chiar spațiile de producție în segmentul industrial. Suprafețele și aerul se sterilizează prin ozonificare – în perioada epidemiei SARS din 2003, sterilizarea cu ozon a fost folosită cu succes pentru a purifica mediile infectate cu Coronavirusul mortal, SARS-CoV-1, virusul care provoacă boala SARS.

Conform unui studiu Colliers în rândul principalilor 106 ocupanți de spații office din România, între 6 și 10 aprilie 2020, din aproape 30% dintre respondenți reprezentând companii cu mai mult de 1.000 de angajați, 92% se așteaptă să se întoarcă la muncă la jumătatea celui de-al doilea trimestru din 2020 sau în al treilea trimestru al anului 2020, restul de 8% se așteaptă să se poată întoarce până la începutul trimestrului IV 2020.

Reîntoarcerea va trebui să satisfacă 2 direcții generale pentru a avea succes:
• siguranța spațiului în corelație cu cerințele autorităților;
• încrederea angajaților în spațiul de lucru.
Reamenajarea spațiului, planificarea de pauze și asigurarea celor prezenți că siguranța lor este prioritară – aceste două necesități oferind o zonă de confort fizic și psihic alături de o viziune comună în locul de muncă de ”sigur” în contextul pandemiei.

Așadar, un spațiu curat și dezinfectat înseamnă mai mult decât siguranța și performanța angajaților. Reprezintă atragerea clienților prin asigurarea unui mediu sigur pentru afaceri, este încrederea ta atunci când faci afaceri în acest mediu controlat.
Cu alte cuvinte, după o dezinfecție marca SIMACEK, controlul se întoarce la tine.

Viitorul se construiește pe certitudini, de la suprafețe curate, sigure și oameni motivați, la parteneri.

Momentul să planifici viitorul spațiului și afacerii tale este acum!