Avantajele colaborării cu firme specializate în dezinfecție

Anul acesta, pentru majoritatea sectoarelor de activitate, pandemia de COVID-19 a adus și norme de curățenie, dezinfectare și siguranță deosebite. Standardele s-au schimbat și s-au adaptat. Conform punctul 6 din Anexa 6 din 2020 – ”Recomandări de sănătate publică pentru măsuri specifice ce vor fi dispuse de instituțiile competente privind reluarea activității în domenii specifice după încetarea stării de urgență”:

  • Pentru birourile din clădirile office, orientate faţă-faţă, se va asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu soluții pe bază de alcool;

  • Dezinfecţia suprafeţelor de lucru la începerea serviciului şi apoi o dată la 4 ore;

  • În cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului se va efectua o nebulizare o dată pe săptămână, de preferat la sfârşitul săptămânii şi se va efectua dezinfecţia instalaţiei de climatizare conform instrucţiunilor producătorului.

Siguranța pe primul loc

   În cadrul Anexei 7, cu recomandări privind funcționarea unităților de cazare în regim hotelier, regăsim: Spălarea și dezinfecția suprafețelor din camere și spații comune, se va face mai frecvent decât de obicei, cu soluții speciale biocide, avizate de către MS în scopul acesta. Companii precum Kaufland și anumite complexe comerciale de tip Mall au obținut chiar certificări de siguranță Dekra sau Safe Shopping Centers (SSC), care să certifice faptul că spațiile au luat toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii COVID-19 și acestea sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală. Desigur, primul beneficiu al alegerii unui partener de încredere, profesional, pentru asigurarea mediului sigur de lucru și vizitare, este siguranța. Un parteneriat ce aduce reduceri de costuri și eficientizarea lor pentru un viitor financiar predictibil sunt un alt beneficiu. Iar faptul că Furnizorul îți dă garanția sa că soluțiile sunt recunoscute de autorități, un beneficiu imediat.

Soluții conforme = siguranță atât în fața legii cât și în percepția clienților

   Numărul în creștere de cereri în domeniul serviciilor de dezinfectare, curățenie în spații private, dar mai ales în retail, clădirile office, în industrie și zona de producție, a adus pe piață și multe companii care răspund acestora. Vă sfătuim însă, pentru a evita cheltuieli nesustenabile, iregularități la controale și neîncrederea angajaților sau vizitatorilor, să alegeți o companie de încredere pentru o colaborare pentru dezinfecție definită de profesionalism. Procedura de dezinfectare, mai ales în contextul pandemiei, devine astfel o responsabilitate și mai importantă pentru ambele părți. Solicitantul trebuie să recunoască profesionalismul companiei furnizoare, iar aceasta să răspundă pentru soluțiile sale tehnice.

Stay healthy with us!

   SIMACEK, companie cu experiență în servicii de dezinfectare, este parte a unui grup european cu istorie de 77 de ani în Austria și de 12 ani în România. Suntem la curent cu cele mai noi cercetări și recomandări legate de sănătate și eficiența curățeniei și dezinfecției.